Info

Akutsjukhuset

En röst från Danderyds sjukhus. Så kan man sammanfatta podden Akutsjukhuset, där våra egna medarbetare är programvärdar. Mycket personligt får du höra om mötet med patienten, om vägen till valet att vårda, om en helt vanlig arbetsdag på sjukhuset och om episoder som stannat i minnet. Varje berättelse är unik. Det som förenar är engagemanget.
RSS Feed
Akutsjukhuset
2018
December
September
June
May
March
January


2017
December
November
October
August
June
May
March
January


2016
November
October
June
May
April
March
January


2015
December
November


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: April, 2016
Apr 11, 2016

 – Det är svårt att prata om döden men det kan också vara väldigt befriande. Först då förstår man vad som är viktigt när man lever.

Monica Rådström är sjuksköterska på njurkliniken och arbetar med rådgivning och stöd till patienter som lever med njursvikt. Hennes arbete handlar till stor del om att samtala med patienter om deras sjukdomstillstånd och lyssna till deras livsberättelser. Hon säger att det är ett privilegium att vara medvandrare i en annan persons liv och känner djup glädje över att hon kanske gjort skillnad för en annan människa under sina år inom vården.

Monica valde vårdyrket trots att hennes bror avrådde henne från att bli ”pottkusk”. Men hon har aldrig ångrat sitt yrkesval.

1