Info

Akutsjukhuset

En röst från Danderyds sjukhus. Så kan man sammanfatta podden Akutsjukhuset, där våra egna medarbetare är programvärdar. Mycket personligt får du höra om mötet med patienten, om vägen till valet att vårda, om en helt vanlig arbetsdag på sjukhuset och om episoder som stannat i minnet. Varje berättelse är unik. Det som förenar är engagemanget.
RSS Feed
Akutsjukhuset
2018
December
September
June
May
March
January


2017
December
November
October
August
June
May
March
January


2016
November
October
June
May
April
March
January


2015
December
November


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: November, 2016
Nov 29, 2016

Chefläkaren Carl-Göran Ericsson går i pension, och samma dag publicerar vi podden om den resa han gjort som läkare och chef, de vansinnigt långa jourpassen och om Danderyds sjukhus förändring till ett av Sveriges främsta forskningssjukhus. Om liven som räddades och som förlorades och det ansvar han alltid fick bära som läkare:

- Efter en timme lämnade jag infektionsavdelning fyra, gick in i huvudbyggnaden och in i en hiss som stannade mellan två våningar. Där någonstans, fast mellan våning fyra och fem, brast det för mig. Jag stod ensam i hissen och grät.

Nu har Carl-Göran Ericsson tömt skrivbordet på Danderyds sjukhus och i podden berättar han personligt om sitt spännande yrkesliv.

Nov 2, 2016

Han är musiker, uppfinnare och chef för SLL Innovation, en avdelning som utvecklar fiffiga idéer till färdiga sjukvårdsprodukter. Oftast kommer idéerna från sjuksköterskor och andra medarbetare i vården. Stickskydd, robotbrallor och mekaniska katter är några av de produkter som Olle Hillborg och hans medarbetare har jobbat med.

- Det är fantastiskt kul att ta en produkt eller tjänst från det allra första fröet av en idé till en fungerande produkt som faktiskt kan rädda liv i sjukvården. Då är jobbet minst lika bra som att spela musik.

1