Info

Akutsjukhuset

En röst från Danderyds sjukhus. Så kan man sammanfatta podden Akutsjukhuset, där våra egna medarbetare är programvärdar. Mycket personligt får du höra om mötet med patienten, om vägen till valet att vårda, om en helt vanlig arbetsdag på sjukhuset och om episoder som stannat i minnet. Varje berättelse är unik. Det som förenar är engagemanget.
RSS Feed
Akutsjukhuset
2018
December
September
June
May
March
January


2017
December
November
October
August
June
May
March
January


2016
November
October
June
May
April
March
January


2015
December
November


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: November, 2017
Nov 21, 2017

- Inte sällan är vi läkare som är de sista som inser att en patient är döende, säger Johan Ejerhed som är specialistläkare i internmedicin.

Ofta är det undersköterskorna som först ser när patienten inte orkar äta längre, inte orkar sitta upp lika länge. Det är sånt som inte syns på labblistan eller på röntgen.

Johan Herlin Ejerhed har ett stort engagemang för våra äldre patienter med blandade sjukdomstillstånd. De kallas ibland ”äldre multisjuka” men Johan föredrar begreppet ”frailty” (skörhet).

Han funderar kring likheterna mellan sina barn och de patienter han möter. Han pratar också om det svåra beslutet att avstå behandling när patienten är döende och inte vill vara med längre.

1